Feestdagen Engeland

Wanneer je op reis gaat naar Engeland, is het vooraf wellicht handig om te weten welke dagen in Engeland officiële feestdagen zijn. Naast de bekende feestdagen heeft Engeland natuurlijk ook andere feestdagen in vergelijking met Nederland.

Volgens de wet zijn er in Engeland twee soorten feestdagen, namelijk de ‘bank holidays’ en ‘public holidays’. Bank holidays zijn eigenlijk de officiële feestdagen, de public holidays zijn alle andere feestdagen. Houd er rekening mee dat bij Bank Holidays veel bedrijven, zoals winkels, musea en restaurants gesloten kunnen zijn.

Officiële feestdagen Engeland in een overzicht (Bank Holidays)

Feestdagen Januari Engeland:

 • 01 januari – Nieuwjaarsdag

Feestdagen April Engeland:

 • Vrijdag voorafgaand aan Pasen – Goede vrijdag
  Datum verschillend per jaargetal – Pasen (twee dagen)
  In Engeland wordt Pasen ieder jaar door middel van vier dagen gevierd. Ondanks dat het officiële vrije dagen zijn, zijn de winkels, restaurants, het openbare vervoer en musea uiteraard gewoon geopend. Houd er rekening mee dat er wel aangepaste openingstijden van toepassing kunnen zijn.

Feestdagen Mei Engeland:

 • Eerste maandag in mei – May Day / Early Bank Holiday
 • Laatste maandag in mei – Spring Bank Holiday

Feestdagen Augustus Engeland:

 • Laatste maandag in augustus – Summer Bank Holiday

Feestdagen december Engeland:

 • 25 december – Eerste kerstdag
  Kerstmis is het meest populaire feest in Engeland. Houd er rekening mee dat bijna alle winkels, restaurants, musea en ook het openbare vervoer gesloten zullen zijn.
 • 26 december – Boxing Day
  Op tweede kerstdag, of terwijl ‘Boxing Day’, hebben alle Engelsen nog vrij. Terwijl het vroeger een dag van bijkomen en ontspannen was staat het tegenwoordig vooral in het teken van uitgaan, lekker eten, shoppen en voetbal kijken. In Nederland kan het ook wel vergeleken worden met ‘Black Friday’. Boxing Day is letterlijk een vertaling naar het ontvangen en uitpakken van de Christmas Box, een dag na kerst.

Aanbieders voetbalreizen Engeland