Tips voor een bezoek aan Engeland

Reis jij voor de eerste keer naar Engeland af of ben je gewoon geïnteresseerd in handige praktische tips voor jouw bezoek aan Engeland? Hieronder hebben wij een aantal tips, mede gebaseerd op eigen ervaringen, voor jou op een rijtje gezet.

Brexit informatie:

Overeen is gekomen dat alle bestaande EU-regels geldig zijn tot 31 december 2020. Wat er na deze tijd gebeurt is nog onderwerp van gesprek in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijk kunnen onderstaande zaken gaan wijzigen na 31 december 2020, houd hier rekening mee bij het boeken van jouw reis:

 • De ID-kaart wordt mogelijk geschrapt als geldig reisdocument, een paspoort dient nodig te zijn om naar Engeland af te reizen.
 • Er kunnen wijzigingen ontstaan bij je eigen zorgverzekering, Europese zorgpas niet meer geldig.
 • Het gebruik van je mobiele telefoon kan wijzigen, denk hierbij aan de kosten van bellen en het gebruiken van internet.
 • Houd op het vliegveld rekening met langere wachttijden bij de paspoortcontroles en douane, hier kan strenger gecontroleerd gaan worden.

Verkeer in Engeland

In Engeland is het verkeer natuurlijk net iets anders georganiseerd dan in Nederland. Houd er rekening mee dat men in Engeland links rijdt en alles in principe tegenovergesteld werkt. Denk hier vooral aan bij het oversteken op drukke kruispunten. Altijd handig om even naar de teksten op straat te kijken, hierop staat ‘look right’ of ‘look left’. Tegenwoordig is het natuurlijk erg eenvoudig om ter plaatse ‘Google Maps’ te gebruiken voor het vinden en berekenen van de juiste routes.

Geldzaken

Het grootste verschil met Nederland is dat men in Engeland natuurlijk gebruik maakt van ponden. Kijk voor vertrek goed naar de wisselkoers om een schatting te kunnen maken van de prijzen in Engeland.

 • Men kan zowel gebruik maken van de pinpas of creditcard, het gebruiken van je pinpas is in het algemeen ‘goedkoper’. Controleer voor vertrek de instellingen van het gebruik van je pinpas in het buitenland (buiten de EU), zoals de limieten.
 •  Het is aan te raden om Britse ponden ter plaatse te pinnen bij een ATM (automaat) of cashpoint, dit is voordeliger dan het omwisselen van euro’s bij een kantoor.
 • Wanneer je Britse ponden gaat pinnen, doe dit dan ‘without conversion’. Anders worden er extra kosten berekend om de juiste wisselkoers te garanderen.
 •  Heb je na afloop van de reis Britse ponden over? Bewaar deze voor een volgende reis naar Engeland, het omwisselen naar euro’s levert altijd verlies op!

Algemeen

 • Om de stopcontacten in Engeland te kunnen gebruiken heb je een verloopstekker of wereldstekker nodig. Aan te raden is om deze in Nederland voor vertrek aan te schaffen, dit is voordeliger dan ter plaatse of op het vliegveld. Bij veel hotels is het tegenwoordig mogelijk om het elektriciteit te gebruiken door middel van een USB-aansluiting.
 •  Het kraanwater in Engeland is veilig om te drinken.
 • Houd rekening met het tijdverschil in Engeland, daar is het één uur vroeger dan in Nederland.

Aanbieders voetbalreizen Engeland