Vervoer naar Manchester

Wanneer je een reis gaat maken naar Manchester, is het goed om te weten dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om naar de stad van de Engelse grootmachten Manchester United en Manchester City te reizen. Hieronder lees je een aantal uitstekende opties.

Vliegen op Manchester Airport

Onder de reizigers die naar Manchester gaan is het reizen met het vliegtuig het populairst. Je kunt vanuit Nederland vanaf Eindhoven Airport of Schiphol in ongeveer anderhalf uur naar Engeland vliegen. Zorg ervoor dat je de vliegtickets goed vergelijkt, dat kan vaak heel veel geld schelen. De vluchten van en naar Manchester kun je goed vergelijken bij vliegtickets.nl of bij WTC. Over het algemeen zijn de vluchten van de vliegmaatschappij Easyjet het goedkoopst, maar een vlucht van KLM of Ryanair kan ook een goede optie zijn.

De afstand tussen het centrum van Manchester en het vliegveld is ongeveer veertien kilometer. Die afstand kun je gemakkelijk met de auto binnen twintig minuten afleggen. Wanneer je geen auto wil huren is het ook een mogelijkheid om met de trein naar het centrum van de Engelse stad te gaan. Je bent dan binnen een kwartier op het centraal station Manchester Piccadilly. Meer over de kosten van de trein en over de dienstregeling vind je bij Transpennine Express.

Met de trein op reis naar Manchester

Met de Eurostar kun je gemakkelijk vanaf het centraal station van Amsterdam, Schiphol Airport of Rotterdam Centraal naar Engeland reizen. Je reist met de trein van Eurostar in een directe verbinding naar het station in de Engelse hoofdstad London St Pancras. In Londen moet je dan overstappen op een regionale trein naar Manchester. Helaas is het niet mogelijk om één kaartje te kopen voor de hele reis, de treintickets moeten in twee delen geboekt worden. Een treinkaartje van Londen naar Manchester kun je eenvoudig kopen op de website www.thetrainline.com.

Met de boot naar Manchester: een originele manier

Wanneer je je reis iets extra’s wil geven is het reizen met de boot een echte aanrader. Je bent met de boot wel langer onderweg en het is over het algemeen een stuk prijziger, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Je kunt in Rotterdam op de boot van P&O Ferries stappen naar Hull en je beleeft een fantastische overtocht naar Engeland. Vanuit de haven van Hull reis je gemakkelijk met de auto binnen twee uur naar Manchester. Wanneer je voetbalreis nog iets extra’s wil geven is het ook een goede optie om een dagje in de prachtige stad Leeds door te brengen en dan door te rijden naar Manchester.

Wanneer je niet met de auto op reis wilt kun je in Hull ook de trein pakken naar Manchester. Je reist dan in twee uur en een kwartier met de Transpennine Express via Leeds naar Manchester.

Met de bus via Londen naar Manchester

Wanneer je liever met de bus naar Manchester reist kun je heel gemakkelijk de Flixbus naar Londen pakken. Vanuit daar is het mogelijk om met de Megabus in Manchester te komen. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer elf uurtjes in Londen. Wanneer je dan de tijd hebt zou het een aanrader zijn om dan een dagje de Engelse hoofdstad Londen te verkennen. Om naar Manchester te gaan pak je de bus vanaf het Victoria Coach Station in Londen naar de industriestad in het noordwesten van Engeland. Je bent vanuit Londen nog ongeveer vier en een half uur onderweg totdat je in het centrum van Manchester bent.

Aanbieders voetbalreizen Engeland