Vervoer naar Newcastle

Vanuit Nederland kun je op talloze manieren reizen naar Newcastle upon Tyne, vaak afgekort tot Newcastle. Je kunt bijvoorbeeld de veerboot pakken in Ijmuiden naar Engeland, maar ook met het vliegtuig naar Newcastle reizen behoort nog steeds tot de populairste opties. Hieronder een overzicht van een aantal mogelijkheden.

Met de boot vanuit Ijmuiden naar Newcastle

Van de veerhaven van Ijmuiden vertrekken meerdere keren per week  een ferry van DFDS naar Engeland. De overtocht naar Newcastle neemt ongeveer twaalf uur in beslag. Vrijwel alle boten vertrekken aan het einde van de middag. Hierdoor kom je ‘s nachts aan in de prachtige Engelse stad. Bij aankomst in de haven van Newcastle kun je gratis bij de terminal met een uitgeprinte ferry ticket meerijden met een bus naar het hartje van Newcastle. Je kunt natuurlijk ook de auto of de fiets meenemen op de boot en met je eigen vervoer naar het centrum van Newcastle gaan.

Wanneer je reis er alweer bijna opzit kun je om 15:45 ,Engelse tijd, de bus vanaf Bewick Street in Newcastle naar de haven nemen.

Met KLM naar Newcastle vliegen

Vanaf Schiphol (Amsterdam) kun je uitstekend naar Newcastle vliegen. Met de vliegmaatschappij KLM reis je binnen een uur en vijftien minuten naar de Engelse stad in het noordoosten van Engeland. Het is ook mogelijk om vanaf Eindhoven of Rotterdam naar Newcastle te vliegen, maar dan ben je wel een stuk langer bezig. De vluchten vanaf Eindhoven en Rotterdam zijn niet rechtstreeks waardoor de reistijd op kan lopen tot maar liefst zeven uur. Je kunt dus het beste vliegen vanaf Schiphol.

Wanneer je aangekomen bent op het vliegveld in Newcastle kun je binnen ongeveer vijftien minuten met de auto in het centrum zijn. Wanneer je geen auto huurt kun je natuurlijk ook het openbaar vervoer pakken. Vanaf het station Newcastle Airport kun je de metro richting South Hylton (de groene metrolijn) pakken. Met de metro ben je zonder overstap binnen 25 in het hartje van Newcastle.

Met de BlaBlaBus naar Newcastle

Het reizen met de bus naar Newcastle is een hele goede optie. De busreizen zijn erg voordelig in vergelijking met een bootovertocht of een vlucht. Vanaf €41,99 sta je al in het hartje van Newcastle! Je kunt in Amsterdam instappen en je bent in ongeveer twintig uur in het centrum van Newcastle upon Tyne.

Aanbieders voetbalreizen Engeland