Voetbalreizen Aston Villa

Een voetbalreis naar Aston Villa is een geweldige kans om een grote authentieke traditionele club uit de Premier League te bezoeken. De club werd in 2016 verrassend kampioen van de Premier League. Aston Villa kende in haar verleden veel successen is zelfs zevenvoudig landskampioen van Engeland. AVFC speelt haar thuiswedstrijden in Birmingham, de tweede stad van Engeland. De Engelse stad biedt veel hoogtepunten voor een fantastische voetbalreis.

De gezellige stad Birmingham

Birmingham is de een na grootste stad van Engeland, alleen Londen is groter. De stad ligt in de regio West Midsland op ongeveer 160 km van de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Birmingham kent een een rijk verleden op het cultureel gebied en ook op industrieel vlak. Er zijn in de stad veel projecten gaande op het gebied van architectuur en de stad kent ook veel evenementen. Birmingham is een levendige gezellige stad waar je je prima kunt vermaken tijdens je trip.

Wat te doen in het prachtige Birmingham

Birmingham is een ideale stad voor een voetbalreis. De stad kent twee voetbalclubs Aston Villa en Birmingham City, maar de stad heeft veel meer te bieden naast voetbal. De stad kent veel bezienswaardigheden en attracties. Hieronder vijf tips die het bezoeken waard zijn.

  1. Gas Street Bassin. In het schitterende historische centrum van Birmingham vindt u een prachtige toeristische trekpleister. Gas Street Bassin vindt u in het centrum waar het Worcester kanaal en het Birmingham kanaal samenkomt. Rondom de Gas Street Bassin zijn veel leuke restaurants en pubs.
  2. Birmingham Back tot Back. Tijdens de industriële revolutie woonden veel inwoners van Birmingham in huizen dat tegen elkaar aangebouwd waren, de Back-to-back woningen. De bewoners hadden een gezamenlijke tuin waar je naar het toilet kon een gaan en de was kon doen. Tijdens een rondleiding van een gids krijg je een goed beeld hoe ze aan het einde van de achttiende eeuw woonden.
  3. Black Country living Museum. Het openluchtmuseum is een soort van dorp uit de 19e eeuw, met smederijen, winkels en woningen. U vindt er ook een pub en een school. In dit museum krijg je een goed beeld hoe het leven in bepaalde delen in het Verenigd Koninkrijk vroeger was.
  4. Jewellery quarter. In deze prachtige wijk vindt u veel leuke winkels, galeries en bars. In het centrum van deze wijk staat een enorme klok.
  5. Bull Ring. Voor iedere shopaholic is het een must om het winkelcentrum Bull Ring te bezoeken. In het schitterende moderne gebouw vindt u ongeveer 140 winkels, dus u kunt er gemakkelijk een aantal uren doorbrengen.

Kijk voor meer bezienswaardigheden in de prachtige historische stad Birmingham op Tripadvisor.

Tips voor je Aston Villa voetbalreis in Birmingham

Je voetbalreis naar Aston Villa valt uitstekend te combineren met het bezoeken van een andere club in de regio. Hieronder drie tips voor uw perfecte voetbalreis.

  1. Pak de trein naar Wolverhampton of Leicester en bezoek een wedstrijd van Wolverhampton en/of Leicester in één weekend.
  2. Maak een stadiontour door het stadion van Birmingham City.
  3. Maak een stadiontour door het stadion van Aston Villa

Met het vliegtuig op voetbalreis

Er zijn veel verschillende opties om af te reizen naar Birmingham. De voordeligste, snelste en populairste optie is om met het vliegtuig naar Engeland af te reizen. In een uur en vijftien minuten bent u vanuit Amsterdam in Birmingham.

Boek voordelig uw vliegtickets naar Birmingham op cheaptickets.nl.

Voetbalreis Aston Villa boeken

Wilt u tickets bestellen en een droomreis maken naar Birmingham? Tickets zijn te koop via de officiële website van Aston Villa.

Stadion Villa Park

De thuishaven van Aston Villa werd gebouw in 1897. Villa Park was de eerste dat In drie verschillende eeuwen gebruikt is voor internationale voetbal trainingen. Tijdens de groepsfase van het WK voetbal 1966 zijn er drie duels gespeeld in het Villa Park. Het stadion wordt gekenmerkt door vier losse tribunes en ligt in woonwijk. Dat zorgt voor een fantastische Engelse voetbalsfeer. Villa Park heeft plek voor 42.000 enthousiaste supporters.

Aanbieders voetbalreizen Engeland