Voetbalreizen Leeds United

Een voetbalreis naar Leeds United staat garant voor een geweldig ervaring om nooit meer te vergeten. De club speelt in de Championship en bij elke thuiswedstrijd heerst er een geweldige sfeer in Elland Road. Volgens velen heerst in de thuishaven van Leeds zelfs de mooiste atmosfeer van de hele competitie. Naast voetbal heeft de stad ook veel te bieden dankzij haar vele bezienswaardigheden.

De onbekende schoonheid van de stad Leeds

Leeds is de grootste stad van de provincie West Yorkshire in noorden van Engeland. De stad telt ruim 789.000 inwoners en daarmee zijn er qua inwonersaantal maar zeven steden groter dan Leeds in het Verenigd Koninkrijk. De stad stond altijd bekend om de molens en industrie, maar nu om haar prachtige Victoriaanse centrum. Wanneer je denkt aan een stedentrip denk je waarschijnlijk niet direct aan Leeds, dat is onterecht. Leeds stond in 2018 niet voor niets in de top 5 niet te missen steden van Lonely Planet.

Wat te doen tijdens Voetbalreizen Leeds United in het Victoriaanse Leeds

Leeds United FC is een geweldige club om te bezoeken. Vooral door het prachtige stadion en de geweldige geschiedenis, maar Leeds heeft veel meer te bieden naast het voetbal. Hieronder een aantal tips voor uw voetbalreis.

  1. Victoria Quarter. In het historische winkelcentrum vind je winkels met kleding van de bekendste merken, zoals Louis Vuitton. Het negentiende eeuwse bouwwerk mag niet ontbreken tijdens je trip naar Leeds.
  2. Kirkstall Abbey is een geruïneerd cisterciënzerklooster. Bewonder de historische ruïnes van Kirkstall en abdij en maak een heerlijke wandeling door het bos en het park langs de rivier de Aire.
  3. Leeds Town Hall. Dit gebouw werd gebouwd tussen 1853 en 1858 en barst van de fantastische Victoriaanse architectuur. Het gebouw is één van de grootste stadhuizen van Engeland. Binnenin vind je een prachtige concertzaal, die nog steeds gebruikt wordt.
  4. Corn Exchange. Het prachtige colosseum-vormige bouwwerk werd in 1864 voltooid en werd gebruikt voor het ruilen van Maïs. Tegenwoordig wordt het monumentale gebouw gebruikt als winkelcentrum.
  5. De Leeds Dock watertaxi is een geweldig manier om de stad vanaf het water te bekijken. De watertaxi is gratis en kun je maken van zeven uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds.

Kijk voor meer attracties of bezienswaardigheden op Tripadvisor.

Tips voor je onvergetelijke Leeds voetbalreis:

  1. Combineer je voetbalreis naar Leeds United met een bezoek aan Huddersfield Town.
  2. Neem de trein naar Sheffield en doe een stadiontour door Bramall Lane, het stadion van Sheffield United.
  3. Pak de trein en reis naar Manchester en maak kennis met twee grootmachten uit het Engelse voetbal, Manchester United en Manchester City.

Met het vliegtuig op voetbalreis

Ondanks dat er veel opties zijn om naar Leeds af te reizen is vliegen nog steeds het populairst. Dat komt omdat het de snelste en vaak ook de goedkoopste manier is om in Leeds te komen. Vanuit Amsterdam ben je met KLM al binnen een uur en tien minuten in de Engelse stad.

Voetbalreizen Leeds United boeken

De prachtige stad Leeds heeft elke toerist wat te bieden. De stad kent veel hoogtepunten, van de prachtige Victoriaanse architectuur tot een geweldige wedstrijd in de Championship.

Voetbalreizen Leeds United zijn heel populair onder de voetballiefhebbers. Je kan de reis natuurlijk zelf organiseren, maar het is makkelijker om het geheel uit handen te geven. Er zijn verschillende aanbieders die graag een voetbalreis graag voor je samenstellen, zodat je zonder zorgen op pad kunt gaan.

Wilt je zelf het verblijf en vervoer regelen, maar al ruim van tevoren verzekerd zijn van een wedstrijd? Dan kan je via diverse reisbureaus voetbalreizen Leeds United ook alleen losse tickets bestellen. Zo ben je direct verzekerd van je bezoek aan een wedstrijd van Leeds United en kan je zelf de rest van je reis organiseren.

Stadion Elland Road

In 1897 werd in 1897 geopend en werd tot 1904 alleen gebruikt voor rugbywedstrijden. Vanaf 1904 speelde Leeds City in het stadion dat steeds meer uitgebreid werd. Na 1919 werd Leeds City verbannen uit het profvoetbal en de nieuwe gevormde club Leeds United nam het stadion over. Daarna werden er meerdere renovaties uitgevoerd. 1956 brandde de West stand volledig af en moest er een nieuwe tribune gebouwd worden. Door de successen in de jaren zestig en begin jaren zeventig werden er meer renovaties uitgevoerd. In 1993 herbouwden ze de oosttribune.

Begin deze eeuw onderzocht Leeds om te verhuizen naar een hypermodern stadion met een capaciteit van 55.000. Vanwege de slecht financiën van de club destijds werden de plannen van tafel geveegd. Sindsdien zijn er alleen maar kleinere renovaties uitgevoerd, en heeft het stadion nu een capaciteit van 37.890. Dat betekent dat het stadion van Leeds het één na grootste stadion van de Championship is.

Aanbieders voetbalreizen Engeland