Voetbalreizen Manchester City

Een voetbalreis naar Manchester staat voor vele voetballiefhebbers op de bucketlist. De stad beschikt over twee van de grootste clubs van Europa. Daarnaast is de voormalige industriestad uitgegroeid tot een moderne metropool.

Bekijk wedstrijden Manchester City

De moderne stad Manchester

Van oorsprong is Manchester een industriestad. Zo werden de fabrieken tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om bommen en vliegtuigen te maken tegen de Duitse agressie in Europa. Hierop werd de stad in 1940 gebombardeerd. Daarnaast is de stad in de loop van de eeuw opgeschrikt door verschillende aanslagen. Manchester was toe aan een opknapbeurt. Tegenwoordig hoort Manchester bij een van de moderne steden van Europa.

Wat te doen in tijdens je voetbalreizen Manchester City?

Manchester is een stad met karakter. Naast dat je op voetbalreis kan gaan naar Manchester City kan je meer. Het is een moderne stad, maar door haar geschiedenis en verschillende invloeden is het ook een stad met karakter.

  1. De Manchester Kathedraal is een van de grootste kathedralen van Engeland en daarom zeker een aanrader om te bezoeken.
  2. Stadiontour Etihad Stadium (zie onderstaande YouTube video). Maak kennis met het stadion van The Citizens. Neem een kijkje in de kleedkamers, perszaal, het museum of neem plaats op de tribunes.
  3. Voor liefhebbers van het Engelse voetbal is het National Football Museum zeker een bezoek waard. Hier vind je onder andere een grote verzameling aan prijzen, oude attributen, informatie en foto’s.
  4. Northern Quarter is de creatieve wijk van Manchester. Zo vind je er hippe winkeltjes en talloze muurschilderingen. Bovendien is het ook mogelijk om diverse workshops te volgen van allerlei kunstenaars.
  5. Het overdekte Arndale Centre is met 140.000 vierkante meter een van de grootste shopping malls van Europa. Het is voor velen dan ook een must om hier te shoppen tijdens hun bezoek aan Manchester.

Bekijk meer toeristische attracties in Manchester.

Voetbalreizen Manchester City:  3 tips

  1. Combineer een voetbalwedstrijd van Manchester City met een wedstrijd van Liverpool.
  2. Doe een taxi tour in een iconische ‘black cab’. De zwarte taxi laat je alle uithoeken van de stad zien.
  3. Een bezoek aan The Museum of Science and Industry is gratis!

Met het vliegtuig naar Manchester

Het vliegtuig pakken naar Manchester is nog altijd de makkelijkste en snelste manier om af te reizen naar Manchester. In nog geen anderhalf uur vanaf Schiphol sta je op het vliegveld van Manchester.

Voetbalreizen Manchester City boeken

Manchester is een stad dat veel te bieden heeft, van voetbal tot musea. Je voetbalreis naar Manchester City kun je dan ook breed uitpakken en perfect combineren met een citytrip.

Je voetbalreis kun je zelf regelen, maar nog makkelijker is om het uit handen te geven. Zo ben je ruim van tevoren verzekerd van je reis en kan je je bezoek aan een wedstrijd direct veilig stellen. Er zijn een aantal reisbureaus die compleet verzorgde voetbalreizen voor je samenstellen, al dan niet in combinatie met een citytrip.

Het is ook mogelijk om ruim van tevoren losse voetbaltickets te bestellen. Er zijn verschillende reisbureaus die naast complete voetbalreizen ook losse tickets aanbieden. Zo ben je direct verzekerd van een wedstrijdbezoek en behoud je de vrijheid om zelf de rest van je reis te regelen.

Aanbieders voetbalreizen Engeland