Over Engeland

Praktische informatie voor tijdens voetbalreizen Engeland.

Engeland is een fantastisch land voor een unieke voetbalreis. Naast de vele grote voetbalclubs is Engeland zoveel meer. Van het Engelse pond, de Engelse taal, de prachtige culturele steden, de muziek tot de tijdzone.

Welke munt eenheid gebruiken tijdens voetbalreizen Engeland?

In Nederland maken we net als in veel Europese landen gebruik van de Euro. Dat is in Engeland anders. De munteenheid tijdens je voetbalreis Engeland is de Britse Pond, oftewel Great British Pound. Pond is ook de korte benaming voor pond sterling. De goedkoopste manier om aan het Greath British Pound te komen is om geld te pinnen bij een geldautomaat. Dit geeft meestal de voordeligste wisselkoers.

Wijzigingen biljetten en munten

Sinds 2017 zijn er nieuwe munten van één pond en zijn er nieuwe biljetten van vijf en tien pond. De oude muntstukken en biljetten zijn sinds 2018 niet meer geldig. Je kunt nog wel de voorlaatste munten en geldbriefjes inwisselen voor een nieuwe bij banken en postkantoren. Nog oudere versies kun je inwisselen bij de bank of England. Om te voorkomen dat je in winkels of restaurants oude biljetten of munten krijgt moet je niet de oude versie accepteren en vragen om het nieuwste model.

De nieuwe munten en briefjes zien er als volgt uit:

  • 1 pond: twaalfhoekige munt met 2 twee kleuren: zilverkleurige binnenkant, goudkleurige rand
  • 5 pond: biljet van polymeer met portret van Winston Churchill en doorzichtig ‘raampje’
  • 10 pond: biljet van polymeer met portret van Jane Austen en doorzichtig ‘raampje’

Bekijk de wisselkoers

Welke taal spreken ze in Engeland?

De taal dat in Engeland wordt gesproken is Engels. De taal is ontstaan vanuit het Germaans en vroeger hadden Vulgair Latijn van de Romeinse troepen, het Scandinavisch-Germaans en Noors een grote invloed op de taal. Door de eeuwen heen die later volgden kreeg het Romaans een steeds grotere invloed op het Engels. Waardoor het moderne Engels ontstond. De Friese taal is het nauwst verwant met het Engels, daarna het Nederlands, Duits en Scandinavisch. Het huidige Engels kent ook een aantal dialecten waaronder The Liverpudlian English, The Cockney English en The posh English.

In welke tijdzone zit men in Engeland?

In Engeland is het altijd één uur vroeger, dat komt doordat het Verenigd-Koninkrijk in de tijdzone van de Greenwich Mean Time (GMT) zit. Gelukkig passen de meeste smartphones de tijd direct aan zodra er in Engeland internetverbinding. is. In Nederland hebben we te maken met de zomer-en wintertijd, dat is Engeland ook het geval. In het Verenigd-Koninkrijk gaan de klokken op dezelfde dag als in Nederland een uur vooruit of achteruit.

Engelse Cultuur

Engeland heeft een hele brede cultuur. Overal waar je in Engeland bent kun je historische kastelen, abdijen, en gigantische landhuizen tegenkomen. Je kunt de Engelse Cultuur ook erg goed terugzien in de prachtige middeleeuwse steden York en Durham. Ook tijdens je citytrip naar Londen kom je veel cultuur tegen met prachtige concertzalen, kunstgalerijen en de vele musea. De muziekcultuur is erg bekend over de hele wereld. De bekendste zangers, zangeressen en bands komen uit Engeland en hebben veel invloed (gehad) op de muziekwereld. De Engelse theatercultuur is ook eeuwen leidend geweest in de theaterwereld.

Ook de sportcultuur in Engeland is erg groot. Het land kent met cricket een sport die zelf hebben uitgevonden. Daarnaast is rugby, golf en voornamelijk ook voetbal erg groot in Engeland. Voor veel mensen in Engeland is voetbal veel meer dan een hobby, het is een ‘way of life’. Engeland kent niet voor niets topclubs als Manchester United, Manchester City Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal.

Veiligheid in Engeland

Engeland is over het algemeen veilig om naartoe te reizen, daarnaast is het ook veilig om naar steden als Londen, Liverpool, Manchester en Newcastle te reizen. Dit betekent dat er geen veiligheidsrisico’s zijn verbonden aan je reis naar Engeland. Natuurlijk is het wel goed om waakzaam te zijn voor bijvoorbeeld zakkenrollers op drukke plaatsen. Je moet er ook rekening mee houden dat er in Engeland aan de linkerkant van de weg wordt gerekend. Dit is natuurlijk voor de meeste mensen even wennen.

Aanbieders voetbalreizen Engeland