Vervoer naar Liverpool

De levendige havenstad Liverpool is wereldwijd bekend geworden door de popgroep The Beatles en de Premier League clubs Liverpool FC en Everton. Om in de prachtige stad te komen heb je verschillende opties. De populairste manier om naar Liverpool te gaan is met het vliegtuig, maar er zijn ook genoeg andere goede alternatieven. Hieronder een overzicht van een aantal goede mogelijkheden.

Vliegen naar Liverpool

Vanuit Nederland vlieg je gemakkelijk binnen een uur en een kwartier naar Liverpool. Iets ten zuiden van het centrum ligt Liverpool John Lennon Airport, dat vernoemd is naar een van de bandleden van The Beatles. Vanaf het vliegveld ben je met de auto binnen 25 minuten in het hartje van de stad. Buiten de terminal vertrekken er ook bussen van Arriva naar naar het centrum van Liverpool, de bus brengt je dan binnen 25 minuten op het One Bus Station. Meer informatie over de bussen vanaf John Lennon Airport naar het centrum vind je op de website van Arriva.

Vliegen naar Manchester vaak goedkoper alternatief

Op Manchester Airport landen veel meer vluchten dan op Liverpool, daardoor is het vliegen naar de stad van The Beatles over het algemeen een stuk duurder. Een goedkoper alternatief kan zijn om te vliegen op Manchester Airport. Vanaf het vliegveld van Manchester ben je voor acht euro binnen een uurtje met de trein op het Liverpool Lime Street Station. Meer informatie over de trein vind je op www.thetrainline.com.

Vergelijk vluchten naar Liverpool of Manchester

Wanneer je van plan bent om op voetbalreis te gaan naar Liverpool is het aan te raden om je vluchten voor naar Liverpool of Manchester goed te vergelijken. Je kunt dat goed doen via de sites vliegtickets.nl of WTC.nl. Vaak is het de goedkoopste optie om je vlucht te boeken via Easyjet, maar Ryanair of KLM kan ook zeker een goed alternatief zijn. Vergelijk goed, dat kan vaak erg veel geld schelen.

Met de trein op voetbalreis naar Liverpool

Wanneer je liever niet met het vliegtuig naar Liverpool wilt gaan is het reizen met de trein een hele goede optie. Vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam reis je gemakkelijk met de Eurostar naar het station Londen St Pancras. Vanaf dat station in Londen reis je dan met een regionale trein verder Engeland door naar Liverpool. De treinreis vanaf Amsterdam naar Liverpool neemt ongeveer zeven uurtjes in beslag.

Met de boot naar Liverpool

Wanneer je van varen houdt is het een hele goede optie om de boot te pakken vanuit Rotterdam naar Hull. De veerboot vanuit Rotterdam naar Hull vertrekt maar één keer per dag. De tocht duurt ongeveer twaalf uur en het gaat hier alleen om een nachtovertocht. De oversteek wordt verzorgd door P&O Ferries. Vanuit Hull is het dan nog ongeveer twee uur en drie kwartier met de trein totdat je in Liverpool aankomt. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto op de boot te gaan. Met de auto ben je dan ongeveer nog twee uur en twintig minuten onderweg naar Liverpool.

Aanbieders voetbalreizen Engeland