Voetbalreizen Liverpool

Een voetbalreis naar Liverpool belooft een fantastische voetbalervaring te worden. Een trip naar Anfield staat voor veel voetballiefhebbers bovenaan op de bucketlist. Een bezoek aan een van de beste clubs van de wereld biedt ook je de kans om een van de beste spelers ter wereld aan het werk te zien. Naast het voetbal heeft de historische stad ook meer te bieden. Het zal dus een fantastische reis worden naar de stad van de Beatles. Voetbalreizen Liverpool FC zijn dus meer dan enkel voetbal.

Aanbod voetbalreizen Liverpool

De stad Liverpool

Liverpool is een havenstad in het noordwesten van Engeland. De haven van de stad had in de achttiende eeuw een belangrijke rol bij de handel uit West-Indië, Ierland en andere Europese landen. Daarnaast gaf de slavenhandel een belangrijk economische stimulans. Daardoor kon de stad Liverpool groeien naar een grote stad.

Wat te doen tijdens voetbalreizen Liverpool

Liverpool heeft veel meer te bieden dan alleen voetbal. Verschillende delen van het centrum is UNESCO-werelderfgoed. De Engelse stad is dan ook een bijzondere stad voor een citytrip.

  1. Stadiontour Anfield. Kijk achter de schermen bij een van de grootste clubs ter wereld. Bekijk de hypermoderne kleedkamer van Virgil van Dijk en Co,  de perskamer, de spelerstunnel en geniet van een prachtig zicht op het heilige gras van Anfield.
  2. Laat je in Beatles Story (museum) betoveren door het prachtige verhaal van The Beatles. Bekijk de tentoonstelling die je meeneemt naar onder andere de jeugd van de vier mannen van de band en de fantastische hits.
  3. De Anglican Cathedral. Het zandstenen gotische gebouw is ’s werelds grootste Anglicaanse kathedraal. Het gebouw is 189 meter lang en de toren is 100 meter hoog. Je kunt met de lift de top van de kerktoren bereiken, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad.
  4. Wandel bij de Pier Head over de kade van de Mersey en bewonder het Royal Liver Building, het Cunard Building en het Port of Liverpool Building.
  5. Albert Dock. Het dok bestaat al sinds 1846 en werd gebruikt tot 1972. Daarna is de omgeving fantastisch gerenoveerd. Op het gezellige dok vind je cafés, restaurants en museums.

Kijk voor meer toeristische attracties op Tripadvisor.

Tips voor een uitzonderlijke voetbalreis Liverpool:

Een voetbalreis naar Liverpool en het bezoeken van een wedstrijd van The Reds is ook zeer goed te combineren met een bezoek aan andere clubs uit de regio. We zetten drie tips onder elkaar.

  1. Bezoek de Merseyside-derby, Liverpool – Everton.
  2. Doe een stadiontour door het authentieke stadion Goodison Park.
  3. Neem de trein naar Manchester en doe een stadiontour door het stadion van Manchester United en Manchester City.

Met de boot, vliegtuig of trein op voetbalreis naar Liverpool

Er zijn veel mogelijkheden om af te reizen naar Liverpool. Zo kan je bijvoorbeeld de boot van Rotterdam naar Hull pakken en dan vanuit Hull met de auto naar Liverpool rijden. Een goedkopere optie is om met de trein vanuit Amsterdam naar Liverpool te gaan. Voor maar 150 euro per persoon sta je dan in hartje Liverpool. De snelste en populairste optie om naar Liverpool te reizen is toch wel met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer een uur en twintig minuten in de Engelse stad.

Wist je dat vliegen op Manchester soms honderden euro’s kan schelen? Vanaf Manchester reis je met de trein in een uurtje naar Liverpool.

Boek goedkope vliegtickets bij easyJet

Voetbalreizen Liverpool boeken

Een voetbalreis naar Liverpool heeft veel meer te bieden dan alleen voetbal, daarom is een trip naar de Engelse stad ontzettend populair onder voetballiefhebbers. Is jouw droom om ook een keer een wedstrijd van het Liverpool van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum te bezoeken? Stel dan je eigen voetbalreis naar Liverpool samen. Dit kan via verschillende reisbureaus.

Boek je liever losse voetbaltickets? Ook dit kan ruim van tevoren bij diverse aanbieders. Zo ben je al snel verzekerd van je bezoek aan Liverpool.

Stadion Anfield

Het authentieke stadion van Liverpool ligt aan Anfield Road. De naam van het stadion is ook vernoemd naar de wijk waarin het prachtige stadion van The Reds ligt. Van 1884 tot 1892 werd het stadion gebruikt door rivaal en stadsgenoot Everton FC. In 2014 werd gestart met het uitbreiden van de hoofdtribune en die verbouwing is inmiddels afgerond.

Voetbalreizen Liverpool voor jong en oud.

Aanbieders voetbalreizen Engeland